Beleid en onderzoek

Samen met Prof. Robert Didden schreef ik een artikel voor het EMDR Magazine 23 (augustus 2020) over de State of the art in Nederland op het gebied van psychotrauma bij mensen met een verstandelijke beperking. Hier leest u meer over de lopende onderzoeken waar ik als lid van de begeleidingscommissie bij betrokken ben: ’s Heerenloo (Anne Versluis, promotieonderzoek); Amerpoort (Annemieke Hoogstad, promotieonderzoek) en Prinsenstichting (Simone Schipper-Eindhoven, promotieonderzoek). Het artikel is hier te vinden.

In juni 2022 is het onderzoeksplan van Marielle Rouleaux goedgekeurd door de wetenschapscommissie van ’s Heerenloo: Diagnostiek en behandeling van PTSS-symptomen en comorbide klachten na stressvolle gebeurtenissen bij kinderen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid”. Samen met prof. dr. Robert Didden, Prof. dr. Ramón Lindauer en Prof. dr. Therese van Amelsfoort zit ik in de promotiecommissie.

Hiernaast ben ik als supervisor betrokken bij een aantal onderzoeken van GZ-psychologen in opleiding tot Klinisch Psycholoog, die onderzoek doen op het gebied van trauma bij mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Wilt u als instelling uw aanbod op het gebied  van trauma diagnostiek en trauma behandeling voor een kwetsbare doelgroep een nieuwe impuls geven en wilt u dat ik daarin adviseer en/of bijdraag middels scholing, behandeling en/of onderzoek, neem dan contact op via het contactformulier.

Benieuwd naar een overzicht van mijn publicaties? Het overzicht is hier te vinden. U vindt er ook de meest recente publicaties van de lopende promotieonderzoeken.

    Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Ik sta u graag te woord.